×

NISSAN QASHQAI PROPILOTTAL: MÁR KAPHATÓ

Blog

  • Európa legnépszerűbb crossovere most már ProPILOT korszerű vezetéstámogató technológiával kapható
  • Növeli a Nissan szabadidő-autó vezethetőségét, hozzájárulva az autó jobb kormányozhatóságához, gyorsulásához és fékezéséhez
  • Segít a vezetés kevésbé stresszes és magabiztosabbá tételében
  • Már kapható a ProPILOT-tal rendelkező Nissan Qashqai

Budapest, Magyarország (2018. július 11.) – Most már kapható a Nissan Qashqai crossover ProPILOT-tal, a márka legkorszerűbb vezetéstámogató technológiájával.

A ProPILOT növeli az autó vezethetőségét, hozzájárulva a jobb kormányozhatósághoz, gyorsuláshoz és fékezéshez. Egy adott sávon belül működik, lassan araszoló dugókra, illetve nagy sebességű utazásra van optimalizálva.

Felszabadítja a vezetőket az autózás néhány hétköznapibb eleme alól, csökkenti a fáradtságot, a stresszt, fokozza a biztonságot, az általános irányítást és növeli a magabiztosságot.

Bár a ProPILOT a Nissan első lépése az önvezető autók irányában, a Qashqai szabadidő-autó esetében a technológia továbbra is igényli a vezető figyelmét és kormányzását. A vezető irányítja járművet, és továbbra is ő felel érte.

Ryan Gains, a Nissan Europe crossoverekért felelős vezetője megjegyezte: „A ProPILOT hozzáadása tovább erősíti a Nissan Qashqai vezető pozícióját az európai crossover piacon.”

Az egyszerűen és intuitív módon használható ProPILOT a Qashqai kormánykerekének jobboldali részén található ProPILOT gombbal aktiválható. Az szomszédos SET gomb megnyomásával marad a jelenlegi sebesség, és biztonságos távolság tartható az autó előtt haladó járműtől. A sebességet és a távolságot is lehet szabályozni.

Ha a közlekedési feltételek azt kívánják, a Qashqai lelassít, majd teljesen megáll. Automatikusan elindul, ha az autó körülbelül három másodpercnél kevesebb ideig van álló helyzetben. Ha ez hosszabb ideig tart, a vezetőnek meg kell nyomnia a RESUME gombot, vagy finoman a gázpedálra kell lépnie.

A ProPilot emellett úgy segít az autóút kiválasztott sávjának közepén tartani a Qashqait, hogy érzékeli a körülötte lévő fehér sávokat.

A ProPILOT állapota mindig megjelenik a kombinált műszeregységben, a két fő műszer között. A vizuális figyelmeztetéseket hangjelzések kísérik.

A technológia a Qashqai szélvédőjén lévő kamera és az első hűtőrács Nissan emblémája mögé szerelt radar által biztosított adatokon alapuló forgalmi és útviszonyok alapján működik.

Ryan hozzátette: „A ProPILOT egyedi technológiát képvisel a Nissan Intelligent Mobility jövőképén belül. Egyértelműen tükrözi az arra irányuló elkötelezettségünket, hogy magabiztosabb, izgalmasabb és összekapcsoltabb jövőt teremtsünk a vezetők számára.”

A 2017-ben továbbfejlesztett Nissan Qashqai most már jelentős fejlesztésekkel kapható, amelyek tovább erősítik vezető szerepét a crossoverek kategóriájában. A fejlesztések négy területre koncentrálnak – naprakész külső formaterv; még magasabb szintű minőséget képviselő belső tér; továbbfejlesztett vezetési élmény; valamint az új Nissan Intelligent Mobility technológiák. Mindezek célja, hogy az ügyfelek még nagyobb kényelemben és nyugalomban részesüljenek.

A Qashqai a Nissan 83 éves történelmének legsikeresebb európai modellje – a 2007-es első változat bemutatása óta több mint 2,3 millió darab fogyott belőle.

A Nissan sunderlandi csúcstechnológiás gyárában állítják elő. Nemrég ünnepelték meg az ott gyártott hárommilliomodik Qashqai-t.