Nissan Navara Trek-1°: A díjnyertes Pick-up felső kategóriás limitált kiadása világszerte bemutatkozik

Blog

  • A brüsszeli autókiállításon bemutatkozott a Nissan Navara egy különleges változata
  • Alapfelszereltsége tartalmaz fekete díszítő bukócsöveket, 18”-os fekete könnyűfém keréktárcsákat, illetve platóelválasztót és platófedelet is
  • A dupla fülkés Tekna változaton alapul, így a praktikusság kifinomult és strapabíró megoldásokkal párosul
  • Egész Európában mindössze 1500 példányt értékesítünk. A színválaszték tartalmazza az új gyöngyházfehér színt is

A Nissan bemutatta a díjnyertes Navara pick-up új, különleges változatát, amelyben az eredendően magas szintű alapfelszereltséget további extrák egészítik ki.

Az autó, mely a Trek-1° nevet kapta, a brüsszeli autókiállításon mutatkozott be a közönségnek. A név a Spanyolország északi részén található Navarra sivatagra utal – mely a -1°-os hosszúságon található. Ez a hely adta a Nissan Navara nevéhez az inspirációt.

Az International Pick-up Award fődíjának jelenlegi címvédője a Nissan Navara, köszönhető extrém képességeinek, és kimagasló teljesítményének terepen és úton egyaránt. Az intelligens vezetéstámogató funkciókban bővelkedő jármű tökéletes társ a pihenés és munka során.

A Navara Trek-1° exkluzivitása garantált. Csak dupla fülkés változatban érhető el, és mindössze 5000 példány készül belőle. Mindegyik autó a legmagasabb Tekna felszereltségen alapul, de az alapfelszereltség több kívánatos extrával is kibővült.

Ezek között megtalálható az egyszerre stílusos és praktikus fekete sport bukókeret, melynek felső részén két erős fényű LED spotlámpa található.

A Navara Trek-1° fekete oldalsó díszítőcsöveket, fekete 18"-os hatküllős könnyűfém keréktárcsákat és egy új intelligens platófedelet is kapott. Ez kiváló minőségű, ellenálló műanyagból készül, és fekete vagy fehér színben érhető el. A fülke felől van rögzítve a platóhoz és mindkét oldalon egy gázrugón támaszkodik, így könnyen felemelhető.

Ez a praktikus kiegészítő kimagasló biztonságot eredményez, hiszen az értékes rakomány elrejthető a kíváncsi szemek elől. A fedél alatt egy platóelválasztó és platóbélés gondoskodik a rakomány biztonságos rögzítéséről. Ez a plató C-csatornás rögzítőrendszeréhez csatlakozik, és könnyedén előre- és hátracsúsztatható, így egyszerűen elérhető és pakolható.

A Trek-1° opcionális extrái közül rendelhető bőr üléskárpit, fűthető első ülések, illetve a 8 irányban állítható vezetőülés. Elérhető elektromos napfénytető, vonóhorog és teljes méretű pótkerék is.

A Trek-1° kétféle látványos fényezéssel rendelhető – a Navarához először elérhető gyönygyházfehér, illetve fekete metál színekben. A hatfokozatú kézi sebességváltóhoz a 2,3 literes biturbó dízelmotor 160 illetve 190 lóerős változata választható, a hétsebességes automata sebességváltó a 190 lóerős verzióhoz rendelhető. A kapcsolható négykerékhajtás minden változatnál alapfelszereltség.

A Nissan Navara egyszerre kemény és intelligens. A dupla fülkés kivitelek luxusszintű kényelméről a többlengőkaros hátsó felfüggesztés gondoskodik, illetve olyan biztonsági technológiák is rendelkezésre állnak, mint a Vészfékezési asszisztens, a Dinamikus menetstabilizáló rendszer (VDC), a Lejtmenetvezérlő és a Visszagurulás-gátló.

 A Navara Trek-1° a Tekna csúcsfelszereltségen alapul, így jár hozzá a NissanConnect infotainment rendszer műholdas navigációval, digitális rádióval, 360 Fokos Parkolókamerával, hátsó parkolássegítő érzékelőkkel, illetve LED-fényszórók is.

Belgiumban már megvásárolható a Navara Trek-1°, és az elkövetkező hetekben más európai piacokra is megérkezik.

Forrás: newsroom.nissan-europe.com