×

Nissan LEAF akkumulátorok gyújtanak fényt egy japán városba

Blog

NAIME, Japán (2018. március 22.) – A Nissan és egyik partnere, a 4R Energy Corporation új közvilágítási rendszert építenek ki Namie városában, Japánban, melynek energiaellátásáról napelemek és a Nissan LEAF elektromos autókból származó akkumulátorok gondoskodnak. 

A projekt a „The Reborn Light” (az újjászületett fény) nevet kapta, és célja, hogy – a város, a 2011 március 11-i földrengést és szökőárt követő újjáépítése keretében – Namie lakosai számára újra biztosítva legyen a közvilágítás. A projekt során elektromos autókból származó akkumulátorokat használnak fel, melyek az elektromos járművek térnyerésével egyre nagyobb számban válnak elérhetővé. 

A Nissan és a 4R egy teljesen új típusú közvilágítási rendszert alkotott, mely teljesen független az elektromos hálózattól, és nincs hozzá szükség elektromos vezetékekre vagy csatlakozókra. A prototípus tesztje március 26-án történt a 4R akkumulátor-felújító gyárában, Namie-ban. A teljes kiépítés a 2018-as pénzügyi évben kezdődik.

További információ és bemutatóvideó: 

 

A NISSAN MOTOR CO. VÁLLALATRÓL

A Nissan globális, minden szegmensben jelen lévő járműgyártó vállalat, amely több mint 60 különböző modellt gyárt a Nissan, az Infiniti és a Datsun márkanevek alatt. A 2016‑os pénzügyi évben a vállalat világszerte több, mint 5,63 millió járművet értékesített, amivel 11,72 billió jen bevételt ért el. A 2017-es pénzügyi évben a Nissan elindította a M.O.V.E. 2022-t, egy hat éves tervet, melynek célja, hogy a 2022-es pénzügyi évvégére 30%-kal 16,5 billió jenre növelje éves bevételét, valamint üzemi nyereségét 8%-ra és szabad cash flow-ját 2,5 milliárd jenre. A Nissan M.O.V.E 2022 részeként a cég meg szeretné tartani vezető pozícióját az elektromos autók piacán, melyet a világ piacvezető elektromos autója, a Nissan LEAF jelképez. A Nissan Jokohamában található központjából hat régió műveleteit irányítják: Ázsia és Óceánia, Afrika, Közel-Kelet és India, Kína, Európa, Latin-Amerika és Észak-Amerika. A Nissan 247 500 embert foglalkoztat világszerte és 1999. óta a francia Renault vállalattal alkot egy cég szövetséget. 2016-ban a Nissan 34%-os részesedést szerzett a Mitsubishiben. Renault-Nissan-Mitsubishi a világ legynagyobb autóipari partnersége, évente közel 10 millió gépjárművet értékesítenek.

A termékeinkkel, szolgáltatásainkkal és a fenntartható mobilitás iránti elkötelezettségünkkel kapcsolatos további információkért látogassa meg honlapunkat a http://www.nissan-global.com/EN/ címen. Vagy kövessen minket a Facebook-on, az Instagram-on, a Twitter-en és a LinkedIn-en illetve tekintse meg legújabb videóinkat a YouTube-on.