×

Ilyen még nem volt kis hazánkban!

Blog

A Nissan Centrumban, a márka legnagyobb alapterületű és legmodernebb magyarországi kereskedésében Nismo sarok épült. A Nissan Motorsport fejlesztéseivel megvadított modelleken kívül mindenféle kiegészítőt vásárolhatnak az érdeklődők a XI. kerület, Vizsla utca 1-3. szám alatt található bázison. Tóth Krisztián értékesítési igazgató amondó: az utcai gépekbe pakolt versenytechnikával megsokszorozódik a vezetési élmény.

4x4 Magazin: Teljesítmény őrültek, irány a Nissan Centrum?
Tóth Krisztián: Azoknak, akik nem hétköznapi, sokkal inkább különleges modellekre vágynak, mindenféleképpen! A Nismo név fogalomnak számít és nem csak a nissanosok körében.

4x4 Magazin: Mi a titok?
Tóth Krisztián: A márkának 1984 óta van saját versenyautó részlege, s a különböző szakágakban felhalmozott tapasztalatokat az utcai gépek fejlesztésénél is felhasználják. A Nismo logó a teljesítmény legjavát, a minőséget, a stílust, egyfajta életérzést jelöl. Magyarországon először a Nissan Centrumban alakítottak ki Nismo sarkot, erre nagyon büszkék vagyunk.

4x4 Magazin: Milyen speciális modelleket árulnak?
Tóth Krisztián: A világ egyik legextrémebb crossoverét, a Juke-ot és az egyik legmenőbb sportkocsit, a 370Z-t.

4x4 Magazin: Kezdjük a Juke-kal. Felpaprikázott szabadidő-jármű?
Tóth Krisztián: A belepakolt 1.6 literes turbós, benzines motor 218 lóerős, a csúcsnyomaték 280 Newtonméter. Manuális, illetve automataváltóval is rendelhető, úgy 7-8 másodperc alatt gyorsul nulláról százra, a végsebessége 220 kilométer/óra. Változtattak a futóművén, 18-as, vadító kerekeket kapott, megerősítették a fékeket, a karosszériáját és kiemelendő a sportos kipufogórendszere is. Természetesen a beltér kialakításán is látszik, nem alapmodellről van szó.

4x4 Magazin: A 370Z pedig maga az aszfaltszaggató ördög?
Tóth Krisztián: Valóban, nem gyerekjáték. A 3700 köbcentis, V6-os motorja 344 LE-s, topnyomatéka 370 Nm. Mindössze 5,2 másodpercre van szüksége a százhoz, és 250 km/ó-nál szabályozták le. Ám hozzáteszem, nem csak kész autót lehet nálunk vásárolni, kiegészítőket is találnak az ügyfelek.

4x4 Magazin: Nocsak, különleges ajándékbolt?
Tóth Krisztián: Abszolút. A felnitől a szőnyegen át az aerodinamikai elemekig, minden megtalálható nálunk, de természetesen az ifjabb korosztályra is gondoltunk. Van például nismós kulacsunk, modellautónk és baseballsapkánk is, a tárház kifogyhatatlan.

4x4 Magazin: Mi a tapasztalata, kik választják a Nismót?
Tóth Krisztián: Akik a hétköznapitól eltérőre vágynak, s nem elégednek meg az általánossal. Akinek fontos a minőség, no és az elképesztő teljesítmény.