×
NISSAN ÚJ LEAF

GYIK

100% ELEKTROMOS, TELE CSÚCSTECHNOLÓGIÁVAL

KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK

ÚJ NISSAN LEAF


TÖBBRE KÍVÁNCSI? PRÓBÁLJA KI, ÉS ITT MEGTEKINTHETI A VÁLASZT.

GYAKORI KÉRDÉSEK

Ha további kérdései lennének, böngéssze át ezt az oldalt. Itt jó eséllyel megtalálhatja a keresett válaszokat.

VEZETÉSI ÉLMÉNY

ÉLMÉNY

MILYEN FEJLETT BIZTONSÁGI FUNKCIÓKKAL RENDELKEZIK AZ ÚJ NISSAN LEAF?

Az új Nissan LEAF az elérhető legfejlettebb technológiákat tartalmazza. Ezek a funkciók lehetővé teszik, hogy Ön jobban lásson, figyelmeztetik, mi történik Ön körül, és néhány esetben akár közbe is lépnek, ha szükséges. Ezek közé tartozik a Vészfékezési Asszisztens, a Holttérfigyelő rendszer, az Intelligens sávelhagyásjelzés és -megelőzés és számos egyéb funkció. A fejlett biztonsági funkciókkal az Európai Új Autó Értékelő Program (Euro NCAP) a legmagasabb, öt csillagos biztonsági értékelést adta az új Nissan LEAF-nek.

TUDJON MEG TÖBBET A NISSAN INTELLIGENT MOBILITYRŐL

KÉNYELEM

- Felejtse el a motorzajt, és élvezze a halkabb vezetési élmény nyújtotta örömöket.
- A Nissan kutatási és fejlesztési csapata által újratervezett karosszériának köszönhetően a LEAF kiváló irányíthatóságot kínál.

MILYEN ÉRZÉS ELEKTROMOS AUTÓT VEZETNI?

Elektromos autót vezetni nem különbözik sokban az automata váltós autók vezetésétől. A LEAF-et vezetni egy csendes élmény, és ilyen téren a a Rolls Royce*-okhoz szokták hasonlítani.
(*Autocar, 2012. január 1.)
A legegyszerűbben úgy tudhatja meg, ha Ön is kipróbálja!

HATÓTÁV

CSÖKKENTI A FŰTÉS ÉS A HASONLÓ BERENDEZÉSEK A JÁRMŰ HATÓTÁVJÁT?

A fűtés és a légkondicionáló rendszer bizonyos mértékig hatással van a megtehető távolságra, de egy intelligens rendszer használatával még az utazás előtt lehűtheti vagy felmelegítheti az új Nissan LEAF-jét, miközben a töltőhöz csatlakozik. Amikor csatlakozik az otthoni töltőrendszeréhez vagy nyilvános töltőponthoz, az áram közvetlenül a hálózatból (6,6 kW-os beépített töltő) származik, nem az autó lítiumion-akkumulátorából, így az nincs hatással a hatótávra.

MILYEN MESSZIRE JUT EL AZ ÚJ NISSAN LEAF EGY TELJES TÖLTÉSSEL?

Az új megnövelt hatótávval messzebbre eljuthat, és hosszabban maradhat távol, mint valaha.

E-PEDAL

RENDELKEZIK AZ ÚJ NISSAN LEAF EGYPEDÁLOS VEZETÉSSEL?

Igen. Az új Nissan LEAF rendelkezik e-Pedállal. Egyetlen folyamatos mozdulattal gyorsíthat és fékezhet. Kifejezetten szórakoztató, és javítja a regeneratív fékezést is. Egyetlen mozdulattal átválthat a kétpedálos vezetésre.

MEGNÖVELHETŐ VALAMILYEN ÚJ MÓDSZERREL A HATÓTÁV?

Töltődjön fel, és fedezze fel a vezetés új módját az új Nissan LEAF e-Pedáljával, amely lehetővé teszi, hogy egyetlen pedállal eljusson bárhová, és megnövelje a hatótávot.


TÖLTÉS

TERVEZZE MEG A TÖLTÉST

MIKOR A LEGJOBB TÖLTENI AZ ÚJ NISSAN LEAFET?

Takarítsa meg idejét, és pénzét. A beépített időzítővel vagy kompatibilis okostelefonnal tetszés szerinti időpontra beállíthatja az új Nissan LEAF töltését, beleértve a csúcsidőszakon kívüli időpontokat is, amikor az elektromos áram díja a legolcsóbb.

HOL TALÁLHATÓK AZ ELEKTROMOSAUTÓ-TÖLTŐÁLLOMÁSOK?

Bárhol is van, 80 km-en belül találni fog egy gyorstöltőállomást. Most már 4600 nyilvános töltőállomás található Európában, és napról napra egyre több épül. A térképen megtekintheti ezek helyét.

A TÖLTÉSI TÉRKÉP MEGTEKINTÉSE

HOGYAN KERESHETŐK MEG ÚTKÖZBEN A TÖLTŐÁLLOMÁSOK?

A legközelebbi nyilvános töltőállomás megkereséséhez használja a LEAF Zero Emission menüjét a navigációs képernyőn. Az új Nissan LEAF intelligensebb, további szűrőket tartalmazó rendszerével kereshet a töltő típusa és a fizetési mód szerint.

MI A KÜLÖNBSÉG AZ ELEKTROMOS JÁRMŰ ÉS A BELSŐ ÉGÉSŰ MOTORRAL RENDELKEZŐ JÁRMŰ KÖZÖTT?

Az elektromos jármű és a belső égésű motorral rendelkező jármű nagyon hasonló. A meghajtás nyilvánvaló eltérésétől eltekintve a fő különbségek az elektromos jármű energiaszükségletében és karbantartási költségeiben rejlenek.
Ahelyett, hogy feltöltené üzemanyaggal egy benzinkúton, az elektromos járművet otthon éjszakai is feltöltheti. Ezenfelül az elektromos jármű kevesebb mozgó alkatrészt tartalmaz, mint a belső égésű motorral rendelkező jármű, ami csökkenti az előre nem látható karbantartások kockázatát.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK A TÖLTÉSRŐL

TÖLTÉS OTTHON

A NISSAN ÁLTAL JÓVÁHAGYOTT OTTHONI TÖLTŐRENDSZER

A Nissan az összes LEAF-tulajdonos számára biztosítja egy biztonságosabb, egyszerűbb töltési megoldás otthon történő telepítését. Lehetővé teszi, hogy a hagyományos otthoni konnektorhoz képest háromszor gyorsabban feltöltse a LEAF-jét.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK A TÖLTÉSRŐL

MENNYI IDEIG TART AZ ÚJ NISSAN LEAF 100%-RA VALÓ FELTÖLTÉSE?

Feltöltheti az új Nissan LEAF elektromos városi autóját otthon vagy bármelyik nyilvános töltőponton.

Ha otthon akarja tölteni az új Nissan LEAF-jét, akkor csak annyit kell tennie, hogy bedugja az elektromos autóját egy 230 V-os konnektorba az otthoni töltéshez kapott kábellel (EVSE), vagy bedugja a Wallboxhoz csatlakoztatott kábelt a normál töltéshez. (Mode3 / Type2-Type2)

Wallbox telepítéséhez az Elektromotive.hu (a Nissan egyik partnere) általi képzésben részesült villanyszerelőre van szükség a választott töltési mód működésének garantálásához. Ha nem otthon alkarja tölteni az akkumulátort, akkor használja az új Nissan LEAF-je gyorstöltőkhöz (pl. CHAdeMO) való csatlakozóját (a töltőponthoz csatlakoztatott kábel). Ez a csatlakozó lehetővé teszi a Nissan és partnerei által telepített összes gyorstöltő használatát.

A gyorstöltő hálózatról oldaunkon is tájékozódhat.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK A NISSANNÁL VALÓ TÖLTÉSRŐL

KOMFORT ÉS KÉNYELEM

A Nissan által tanúsított otthoni töltőrendszernek köszönhetően otthon, éjszaka feltöltheti az elektromos autóját.
Felejtse el a benzinkutakat!

HOGYAN SZOKTA FELTÖLTENI?

Töltheti otthon a munkahelyén és a városban. Most már közvetlenül csatlakoztathatja egy 230 voltos otthoni konnektorhoz otthoni töltő telepítése nélkül. Az egyre nagyobb számú nyilvános töltőállomásokkal együtt a gyorstöltés elérhető távolságra van.

ÚTKÖZBEN

AZ ÚJ NISSAN LEAF VISSZATÁPLÁLÓ FÉKEZÉST ALKALMAZ AZ AKKUMULÁTOR TÖLTÉSÉNEK TÁMOGATÁSA ÉRDEKÉBEN?

Igen. Minden alkalommal, amikor lassít vagy fékez, az elektromos fék a generátor szerepét tölti be, hogy visszanyerje annak az energiának egy részét, amely nem az akkumulátor töltésére lett felhasználva.

MIT JELENT AZ ÚJ NISSAN LEAF ECO MÓDJA?

Az ECO mód választásával meghosszabbíthatja a hatótávot 10%-kal. Korlátozza a motor kimenetét, energiát takarít meg, és enyhén növeli a visszatápláló fékezést, ami szintén növeli a hatótávot.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK A VEZETÉSI MÓDOKRÓL

MEGTAKARÍTÁS

ALACSONY ÜZEMELTETÉSI KÖLTSÉG

MENNYIBE KERÜL EGY ELEKTROMOS AUTÓ FENNTARTÁSA?

A 100%-ban elektromos autó áramfogyasztása megközelítőleg 600 Ft / 100 km* vagy 6000 Ft 1000 km-en.

Ez egy azonos dízel- vagy benzinmotoros autó esetén ennek akár négyszeresébe is kerülhet. Néhány régióban az elektromos autókra csökkentett vagy akár nulla parkolási díjak is vonatkoznak. További információkért lépjen kapcsolatba az adott önkormányzattal.

*A csúcsidőszakon kívüli (6 kVA mért) háztartási áramfogyasztás 2016. januári átlagára alapján.

MILYEN TÁMOGATÁSOKBAN RÉSZESÜLHET ELEKTROMOS AUTÓ VÁSÁRLÁSAKOR?

Az elektromos autót vásárlók 1,5 milliós állami kedvezményben részesülhetnek. A legtöbb régióban a vállalati elektromos autókra (TVS) adómentesség és ingyenes vagy kedvezményes regisztrációs díj is igénybe vehető.


ESZKÖZÖK

TULAJDONSÁGOK

RENDELKEZIK AZ ÚJ NISSAN LEAF APPLE CARPLAY®** RENDSZERREL?

Igen. Az új Nissan LEAF kínálatában most már elérhető az Apple CarPlay®** és az Android Auto®** rendszer az okostelefonokkal való zökkenőmentes integráció érdekében.

MILYEN TÖLTŐINFRASTRUKTÚRA TALÁLHATÓ A RÉGIÓMBAN?

A legközelebbi töltőpont megkereséséhez kattintson ide az összes közeli töltőt tartalmazó térkép megjelenítéséhez.

A LEGKÖZELEBBI TÖLTŐPONT MEGKERESÉSE

**Az Apple CarPlay az Apple Inc. bejegyzett védjegye. Apple CarPlay a következő eszközökkel kompatibilis: iAP2, iPhone 5 vagy újabb készülék (Lightning-csatlakozó), iOS 8.3 vagy újabb operációs rendszerrel és USB kapcsolat szükséges. Az Apple CarPlay elérhetősége piaconként eltérő. A Carplay részleteiről érdeklődjön a következő oldalon: https://www.apple.com/hu/ios/feature-availability/#applecarplay-applecarplay. Az Android Auto Android 5.0 (Lollipop) vagy újabb rendszert futtató telefonokkal használható és USB-kapcsolat szükséges. Az Android Auto elérhetősége piaconként eltérő. Az Android Auto részleteiről részleteiről érdeklődjön a következő oldalon: https://www.android.com/auto/

Nissan befolyásán kívül eső okokból, előfordulhat, hogy az Apple CarPlay és Android Auto rendszer nem elérhető egy adott országban vagy nem az összes funkciója, ezért a Nissan nem vállal felelősséget az Apple CarPlay és/vagy Android Auto elérhetőségéért vagy hiányos jellemzői miatt az Ön autójában.

----

HA A MOTOR NEM TERMEL HŐT, AKKOR HOGYAN TARTHATÓ MELEGEN A BELTÉR?

Az új Nissan LEAF teljesen integrált elektromos fűtést használ, hogy Önt melegen tartsa.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK A FUNKCIÓIRÓL

RENDELKEZIK AZ ÚJ NISSAN LEAF SEBESSÉGTARTÓ AUTOMATIKÁVAL (TEMPOMAT)?

Az új Nissan LEAF rendelkezik sebességtartó automatikával.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK A NISSAN LEAF KÖLTSÉGEIRŐL

EGYÉB

KÖRNYEZETVÉDELEM

KÖRNYEZETVÉDELMI ELŐNYÖK

Kifejezetten környezetbarát: az elektromos járművek nem bocsátanak ki CO2-ot használat közben.

AZ ELEKTROMOS AUTÓ UGYANAZ, MINT A HIBRID AUTÓ?

Gyakran összetévesztik az elektromos autókat a hibrid autókkal, de a hibrid autók az elektromos motoron felül belső égésű motorral vannak felszerelve.

Az olyan elektromos autók, mint az új Nissan LEAF csak elektromos motort használnak, ami azt jelenti, hogy nincs szükségük üzemanyagra, és nem bocsátanak ki káros anyagokat, gázokat használat közben.

AZ ÚJ NISSAN LEAF NULLA KÁROSANYAG-KIBOCSÁTÁSÚ JÁRMŰ?

Az alacsony károsanyag-kibocsátású járművek, például az elektromos autók kevés vagy semennyi CO2-ot nem bocsátanak ki. Az olyan elektromos járművek, mint az új Nissan LEAF 0 g/km CO2-ot bocsátanak ki használat közben, mert egyedül akkumulátorról működnek. A Nissannál hiszünk az alacsony CO2-kibocsátású járművek által biztosított lehetőségekben. Számos partnerrel dolgozunk együtt a helyi vezetés és a kormányzat szintjén, valamint más szektorokban a tiszta járműközlekedéshez szükséges infrastruktúra kifejlesztése érdekében.


KÖVETKEZŐ LÉPÉSEK

KÉRDÉSE VAN? SEGÍTÜNK!     info@nissancentrum.hu   |   INFÓ VONAL: +36-70/197-8000   |   elérhetőségeink