NISSAN LEAF

Tulajdonságok

a piacvezető 100% elektromos autó

KAPCSOLATBAN A VILÁGGAL

FEJLETT TECHNOLÓGIÁK AZ ELEKTROMOS AUTÓZÁSBAN

A NissanConnect EV kijelzőjén a navigációs, szórakoztató és egyéb kommunikációs funkciók egyaránt elérhetők.

NAVIGÁLJON HATÉKONYAN

Tegye teljessé a vezetési élményt az Acenta felszereltségi szinttől a szériakivitelhez tartozó NissanConnect EV segítségével. Funkciói közé tartozik a telefonkihangosító, vezeték nélküli zene lejátszás, USB-csatlakozó, fejlett hangfelismerő rendszer, valamint navigáció 7 hüvelykes kijelzővel, amelyen a hasznos helyek – pl. éttermek és bankautomaták – is megjelenítésre kerülnek.
A térképek mindig módosulnak, ez szinte elkerülhetetlen. Azért, hogy Ön is tisztában legyen ezekkel a változásokkal, a Nissan MapCare™ program lehetővé teszi, hogy ingyenesen frissítse NissanConnect rendszerét. Ha megjelenik egy új étterem, bankautomata vagy benzinkút a térképen, Ön lesz az első, aki megtudja.

NISSANCONNECT EV RENDSZER NAVIGÁCIÓVAL

Tegye teljessé a vezetési élményt az Acenta felszereltségi szinttől a szériakivitelhez tartozó NissanConnect EV segítségével. Funkciói közé tartozik a telefonkihangosító, vezeték nélküli zene lejátszás, USB-csatlakozó, fejlett hangfelismerő rendszer, valamint navigáció 7 hüvelykes kijelzővel, amelyen a hasznos helyek – pl. éttermek és bankautomaták – is megjelenítésre kerülnek.

ENERGIAHATÉKONY BOSE® HANGRENDSZER

Adja át magát kedvenc zenéinek a lenyűgöző hangminőségű és energiatakarékos Bose® hifi rendszer segítségével, amely a Tekna modelleknél az alapfelszereltség része. Az ultrakönnyű és kompakt rendszer áramfelvétele közel 50%-kal alacsonyabb. És mivel kifejezetten a Nissan LEAF-hez készült, zenehallgatás közben koncertteremben érezheti magát.

IPOD & USB-CSATLAKOZÓ

Az alapfelszereltség részét képező iPod- és USB-csatlakozóknak köszönhetően mindig hozzáférhet kedvenc lejátszási listáihoz. Gyerünk hát – válassza ki a hangulatának megfelelő számokat.

A vezetés komoly odafigyelést igényel. Ezért csak akkor használja a NissanConnect szolgáltatásait, ha azt az adott körülmények között biztonságosan teheti. Egyes alkalmazások megjelenési ideje késhet. A szolgáltatások használatához NissanConnect-előfizetés szükséges, de az autó vásárlásakor 2 éves előfizetést adunk ajándékba. A szolgáltatások és alkalmazások csak bizonyos európai piacokon és bizonyos Nissan modellekben érhetők el. A szolgáltatásokat és alkalmazásokat esetenként a Nissan hatáskörén kívül eső harmadik fél biztosíthatja, így azok előzetes értesítés vagy a Nissan vagy képviselőjének felelőssége nélkül változhatnak (ideértve – korlátozás nélkül – a harmadik fél által megszüntetett/szüneteltetett szolgáltatásokat). Egyes távoli funkciókhoz olyan kompatibilis telefonkészülékre vagy eszközre lehet szükség, mely nem tartozéka a járműnek. A mobilszolgáltatók szolgáltatásai a Nissan hatáskörén kívül esnek. A mobiltelefon-szolgáltatás nem érhető el mindenhol. A szolgáltatás igénybevételekor a szolgáltató roamingdíjat és/vagy adathasználati díjat számíthat fel. A Nissan nem vállal felelősséget a berendezéseknek a szolgáltatások folyamatos használata érdekében esetlegesen szükségessé váló cseréjéért vagy frissítéséért, illetve az esetlegesen felmerülő járulékos költségekért.

AZ INDÍTÁS ÚJ HANGJA

CSEND FÜLEINEK

Mivel a Nissan LEAF 100%-ban elektromos, az indítása teljesen zajmentes. Csupán egyetlen gombnyomás, és máris beindul az autó, amely a három választható dallam egyikével köszönti Önt.
az új hangzás – Nissan LEAF

BELTÉR FLAKONOKBÓL

MÉG NAGYOBB KÉNYELEM

Egy kompakt méretű autóba ilyen tágas, ötszemélyes belsőt varázsolni már önmagában is elég nagy újítás. De miért állnánk meg itt? Olyan üléseket alkottunk, amelyek részben újrahasznosított PET-palackokból készültek. Stílusosak, modernek és kényelmesek – tökéletesen illenek a Nissan LEAF elektromos autókba, elvégre az innovatív elektromos hajtáslánchoz hasonlóan ezek is környezetbarátok.

TÁVOLRÓL VEZÉRELHETŐ KLÍMABERENDEZÉS

Képzelje el: augusztus közepe van, forróság, és Önnek negyedórán belül autóba kell ülnie. Okostelefonja vagy számítógépe segítségével távolról is bekapcsolhatja a klímaberendezést, így kellemes hőmérsékletű autóba ülhet be.

FŰTHETŐ ÜLÉSEK

A Tekna felszereltségű Nissan LEAF csúcsmodellek elöl-hátul fűthető bőrüléssel készülnek, amelyek hideg időben igencsak jól jöhetnek.

HOSSZÚ ÉLETTARTAMÚ AKKUMULÁTOR

A Nissan LEAF akkumulátorát hosszú élettartamra tervezték. 8 év használat után is biztosítani fogja eredeti töltési kapacitásának 80%-át, jóllehet ez a szám a tényleges használat függvényében változhat. Az akkumulátor-kapacitást a műszerfalon található visszajelző segítségével felügyelheti.

FIGYELJE A FÁKAT!

A Nissan LEAF műszerfalán található továbbá egy ökoteljesítmény-visszajelző, amelyen takarékos vezetés esetén fa ikonok láthatók. A kapcsolódó adatokat a navigációs rendszer tárolja, így Ön az előző napra, vagy akár hosszabb időre visszamenőleg ellenőrizheti öko-teljesítményét, illetve figyelemmel kísérheti, hogy mennyire vezet takarékosan más Nissan LEAF-tulajdonosokhoz képest.


360 FOKOS PARKOLÓKAMERA

NAGYOBB RÁLÁTÁS

A tolatókamerának köszönhetően a parkolás gyerekjáték. A Tekna modelleknél az alapfelszereltséghez tartozó 360 fokos parkolókamera-rendszer virtuális felülnézetet hoz létre a Nissan LEAF környezetéről, majd ezt az LCD-kijelzőre továbbítja. Az így létrejött 360°-os nézetnek köszönhetően még a legszűkebb helyekre is beparkolhat.
Nissan LEAF – 360 fokos parkolókamera

ÁTFOGÓ BIZTONSÁGI CSOMAG

INNOVÁCIÓ, AMELY VIGYÁZ ÖNRE

A Nissan LEAF – akárcsak minden általunk gyártott jármű – csúcstechnológiás biztonsági funkciók széles tárházát nyújtja, hogy Ön minden úton magabiztosan vezethessen.

VEGYE KÖRBE MAGÁT BIZTONSÁGGAL

A Nissan továbbfejlesztett légzsákrendszere kétfokozatú első légzsákokkal és övfeszítőkkel, első ülésekbe épített oldallégzsákokkal és az első és a hátsó utasokat is védő, tetőbe épített oldalsó függönylégzsákokkal gondoskodik az utasok biztonságáról.

MAGABIZTOS FÉKEZÉS

Hirtelen fékezésnél a Nissan LEAF blokkolásgátló-rendszere (ABS) gyorsabban működteti a fékeket, mint amire Ön valaha is képes lenne. Ezzel megelőzhető a kerekek blokkolása, így Ön nem veszti el uralmát az autó felett, és ki tud térni az akadályok elől.

FÉKEZZEN OKOSABBAN

Az elektronikus fékerő-elosztó (EBD) érzékeli a hátsó kerekek megnövekedett tömegterhelését és eszerint szabályozza a hátsó fékerőt. Ha pedig a fékasszisztens vészhelyzetet észlel, a pedálnyomás növelésével segít Önnek hamarabb működésbe hozni az ABS és EBD-rendszereket.

KANYARBAN IS HIDEGVÉRREL

A dinamikus menetstabilizáló rendszer (VDC) kanyarodáskor segít Önnek tartani az irányt. Tegyük fel például, hogy autójával ráhajt egy olajfoltra. A megcsúszás elkerülése érdekében a VDC figyelemmel kíséri a kormányzást és a fékezést, majd szükség esetén visszaveszi a gázt, és az érintett kerekeken működésbe hozza a fékeket.

INTELLIGENS NYOMÁSKEZELÉS

A Nissan LEAF Keréknyomás-ellenőrző rendszere(TPMS) jelez, ha valamelyik abroncsban csökken a nyomás. Az Easy-Fill Tyre Alert funkciónak köszönhetően pedig nincs többé saccra felfújt abroncs – dudaszó jelzi, ha elérte a megfelelő nyomást.

MARADJON BIZTONSÁGBAN

Gondoskodjon róla, hogy Nissan LEAF-jét mindig ott találja, ahol előzőleg leparkolt. A Nissan fejlett lopásgátló rendszere az indítókulcsba épített chippel és egy egyedi kóddal biztosítja, hogy illetéktelenek ne tudják elindítani az autót.

Az itt látható képek tájékoztató jellegűek. Egyes esetekben a fényképeken nem a Magyarországon kínált járművek láthatók, és a képek nem egy konkrét modellt, felszereltségi szintet vagy elérhető változatot ábrázolnak. Előfordulhat, hogy a képeken látható jellemzők nem érhetők el.

ÁLTALÁNOS ÚJRAHASZNOSÍTHATÓSÁG

TETŐTŐL TALPIG KÖRNYEZETBARÁT

A Nissan LEAF 95%-ban újrahasznosítható. Sőt, a felhasznált anyagok 20%-a is újrahasznosításból származik. Ilyen alkatrészek többek között a lökhárítók és a szövethuzatos ülések, amelyek részben újrahasznosított műanyag palackokból készülnek.