NISSAN LEAF

Teljesítmény és akkumlátor

a piacvezető 100% elektromos autó

TELJESÍTMÉNY ÉS AKKUMULÁTOR

NISSAN LEAF

UTAZÁS ELEKTROMOS AUTÓVAL
Az itt látható képek tájékoztató jellegűek. Egyes esetekben a fényképeken nem a Magyarországon kínált járművek láthatók, és a képek nem egy konkrét modellt, felszereltségi szintet vagy elérhető változatot ábrázolnak. Előfordulhat, hogy a képeken látható jellemzők nem érhetők el.

AZONNALI NYOMATÉK, VÉGTELEN ÖRÖM

ÚJ VEZETÉSI ÉLMÉNY

Hogy mi a Nissan LEAF igazi titka? Az azonnal rendelkezésre álló, teljes motornyomaték, amely őrjítő gyorsulást – a lámpáknál pedig jó néhány csodálkozó tekintetet – eredményez. A Nissan LEAF-fel a kanyarodás is csupa élvezet: az alacsony súlypontnak köszönhetően úttartása kifejezetten sportos. Persze azért barátainak bevallhatja, hogy valójában a lényeg a nulla károsanyag-kibocsátás.

A CSEND HANGJAI

Intsen búcsút a mindeddig természetesnek vélt motorzajnak. Mivel a teljesítményt egy fejlett, 109 LE teljesítményűváltóáramú szinkronmotor adja le, az autó kifinomult vezetési élményt nyújtva, szinte teljes csendben suhan az úton.

INDULÁS AZONNAL

A Nissan LEAF-hez foghatót még sosem vezetett – és feltehetőleg egyetlen autónál sem érezte az azonnali nyomatékot. Amint lába hozzáér a gázpedálhoz, az autó maximális teljesítménnyel indul. Nincs turbólyuk, nincs felpörgés, nincs váltás – egyszerűen csak megy.

BENZIN NÉLKÜL – ÖRÖKKÉ

A Nissan LEAF 100%-ban elektromos. Ez azt jelenti, hogy kizárólag lítiumion akkumulátorról működik, amelyet otthon vagy útközben is feltölthet. A hibrideknél ezzel szemben az elektromos hajtásláncot nehéz benzinmotor egészíti ki.

ABSZOLÚT NULLA KIBOCSÁTÁS

A Nissan LEAF szén-dioxid-kibocsátása nulla. A forgalomban tehát zéró emissziós járműnek minősül – az azonban, hogy mennyivel járul hozzá ténylegesen a tisztább környezethez, nyilvánvalóan a felhasznált elektromos áram előállításának módjától függ. Ez országról országra eltérhet.


KANYARBAN MINTHA ZSINÓRON HÚZNÁK

ALACSONY SÚLYPONT

A padlóba integrált akkumulátornak köszönhetően a Nissan LEAF súlypontja alacsonyan van, amely javítja az autó úttartását. Ez a kialakítás egyúttal tágasabb belteret eredményez, hiszen az akkumulátor se az utastérből, se a csomagtérből nem vesz el.
Az itt látható képek tájékoztató jellegűek. Egyes esetekben a fényképeken nem a Magyarországon kínált járművek láthatók, és a képek nem egy konkrét modellt, felszereltségi szintet vagy elérhető változatot ábrázolnak. Előfordulhat, hogy a képeken látható jellemzők nem érhetők el.

LÁGY SUHANÁS

ÁRAMVONALAS KÜLSŐ

Az alacsony légellenállás segít kihozni a maximális hatótávolságot a Nissan LEAF-ből, mialatt biztosítja a lehető legcsendesebb futást. Az autó alaktényezője mindössze 0,28 – az alacsony gördülési ellenállású gumiabroncsok pedig tovább segítik az energiaveszteség csökkentését.

AZ ÉLET FÉNYES OLDALA

A Nissan LEAF fényszóróit a lehető legjobb légellenállásúra tervezték. A Tekna modelleknél alapfelszereltségben kínált LED-es fényszórók hagyományos társaikhoz képest 50%-kal kevesebb energiát fogyasztanak.

LAPOS ALVÁZBURKOLAT

A LEAF kivételes aerodinamikus tulajdonságokkal bír, amelyhez a lapos alvázburkolat, az első légterelő, valamint a hátsó diffúzor egyaránt hozzájárul.


VISSZAGURULÁS-GÁTLÓ RENDSZER

NINCS VISSZAGURULÁS

A Nissan LEAF visszagurulás-gátló rendszere az emelkedőn való elindulást teszi könnyebbé azáltal, hogy automatikusan működésbe hozza a fékeket, amikor Ön emelkedőn áll meg. A gázpedál lenyomásával a fékek kiengednek, és az autó finoman megindul. Modern technológia, amely megkönnyíti a vezetést a mindennapokban.
Az itt látható képek tájékoztató jellegűek. Egyes esetekben a fényképeken nem a Magyarországon kínált járművek láthatók, és a képek nem egy konkrét modellt, felszereltségi szintet vagy elérhető változatot ábrázolnak. Előfordulhat, hogy a képeken látható jellemzők nem érhetők el.

AZ ENERGIA NEM VÉSZ EL

AKKUMULÁTORHAJTÁS

A Nissan LEAF korszerű 24, illetve 30 kWh-s újratölthető lítiumion akkumulátora tiszta és megbízható energiaforrás.

MÉG JOBB AKKUMULÁTOR

Az energia tárolására az Egyesült Királyságban készült 48 modulos akkumulátor szolgál, amely a padlóba van integrálva. A már bizonyított 24 kWh-os erőforrás mellett a LEAF rendelhető az új 30 kWh-os akkumulátorral is, amely nagyobb hatótávolságot és hosszabb élettartamot biztosít.

ÚJRAHASZNOSÍTHATÓSÁG

A Nissan LEAF lítiumion akkumulátora 99%-ban újrahasznosítható – a hagyományos autók akkumulátorairól ez nem igazán mondható el. Élettartama végén a LEAF akkumulátorcsomagját leszerelik, az alkatrészeket pedig gondosan szétválogatják az újrafelhasználás előtt.

Az új üzemanyag – Nissan LEAF

8 ÉV GARANCIA AZ AKKUMULÁTORRA

GONDTALAN VÁLTÁS ELEKTROMOSRA

5 év vagy 100 000 km garancia minden elektromos autó alkatrészre és 3 év vagy 100 000 km garancia minden normál alkatrészre. Elektromos autó alkatrészek: lítium-ion akkumulátor, motor, inverter, jármű vezérlőmodul, lassító áttétel, DC/DC átalakító, fedélzeti töltő, töltőcsatlakozó és kábel. Az új, megnövelt kapacitású 30kWh-s akkumulátor csomagnál 8 év vagy 160 000 km a garancia a lítium-ion akkumulátorra. Ez a garancia védelmet nyújt a kapacitáscsökkenés ellen is: garanciát vállalunk rá, hogy az akkumulátor kapacitása nem csökken 9 egység alá (a műszerfalon található kapacitásjelző 12 egységes osztását alapul véve).

DÍJMENTES CSEREAUTÓ

Ígérjük, hogy amíg az autója javítás alatt áll, megfelelő mobilitási megoldást biztosítunk Önnek. A szervizeléshez foglaljon előre időpontot, és a javítási munkák befejeztéig díjmentesen csereautót biztosítunk Önnek – és ez minden garanciális javításra vonatkozik a vásárlást követő 36 hónapon, vagy 60 000 kilométeren belül. Egyes szervizpontjainkon akár elektromos autókkal, valamint számos különféle megoldással állunk az Ön rendelkezésére. A részleteket megtalálja a garanciatájékoztatóban, vagy forduljon Nissan márkakereskedőjéhez.