NISSAN LEAF

Kérdések és válaszok

a piacvezető 100% elektromos autó

ÉLET A NISSAN LEAF-FEL

VIDEÓAJÁNLÓK

A Nissan LEAF-tulajdonosoktól első kézből tudhatja meg, milyen érzés a Nissan innovatív elektromos autóját nap mint nap használni.

MÉG TÖBBRE KÍVÁNCSI? TALÁN ITT MEGTALÁLJA, AMIT KERES

GYAKORI KÉRDÉSEK

Ha további kérdései lennének, böngéssze át ezt az oldalt. Lehetséges, hogy már meg is válaszoltuk.

VILLANYAUTÓK

GYIK

MILYEN ELŐNYEI VANNAK A VILLANYAUTÓKNAK?

Egy villanyautó számos előnnyel jár:

ANYAGI ELŐNYÖK
 • A Nissan LEAF üzemeltetési költségei lényegesen alacsonyabbak, mint benzines vagy dízel társai esetében: 100 km mindössze kb. 600 Ft-ba kerül (Az UN/ECE 101. rendeletnek megfelelően számított fogyasztás alapján kalkulált érték, 39,5 Ft kW órával számolva).
 • Az elektromos autó tulajdonosok további előnyöket is élvezhetnek:
  - 21% állami támogatás 1 500 000 Forintig*
  - mentesség a gépjárműadó alól
  - számos városban ingyenes parkolás, beleértve Budapestet
KÉNYELEM
 • A villanyautók a Nissan által jóváhagyott, otthoni töltőberendezéssel éjszaka is feltölthetők, így nincs szükség töltőállomásra járni.
KÖRNYEZETVÉDELEM
 • A villanyautók nem bocsátanak ki kipufogógázokat, így ezek a legkörnyezetbarátabb járművek az utakon.
STÍLUSOS VEZETÉS
 • Nincs motorzaj – elektromos autóban utazva szinte tökéletes csend honol az utastérben.
 • A Nissan LEAF azonnali nyomatékot, az alacsony súlypontnak köszönhetően pedig kitűnő úttartást biztosít.
NISSAN ÁLTAL JÓVÁHAGYOTT, OTTHONI TÖLTŐBERENDEZÉS
 • A The Mobility House az EQOS Energievel karöltve országszerte biztonságosan használható otthoni töltőálomások kiépítését teszi lehetővé. Egy ilyenre csatlakoztatva akár harmadannyi idő alatt feltöltheti Nissan LEAF-jét, mint ha hagyományos háromágú dugaszolóaljzatot használna.

TUDJON MEG TÖBBET A NISSAN LEAF TÖLTÉSÉRŐL

*A felüntetett összeg csak tájékoztató jellegű, a Nemzetgazdasági Minisztérium bejelentése alapján, nem képezi szerződéses ajánlat részét. Október 27-e után várható pontos tájékoztatás. Részletekért érdeklődjön a www.e-mobi.hu valamint a www.kormany.hu weboldalakon.

MIT NEVEZÜNK ALACSONY KÁROSANYAG-KIBOCSÁTÁSÚ JÁRMŰNEK?

Az alacsony károsanyag-kibocsátású – például elektromos – járművek csökkentett mértékben, vagy egyáltalán nem bocsátanak ki szén-dioxidot, illetve egyéb gázokat. A Nissan LEAF és más villanyautók kilométerenként 0 gramm szén-dioxidot és egyéb részecskét bocsátanak ki, mivel kizárólag akkumulátorról táplált elektromos árammal üzemelnek.

Mi a Nissannál hisszük, hogy az alacsony károsanyag-kibocsátású járművekben hatalmas lehetőségek rejlenek. Az országos és helyi döntéshozókkal, valamint más iparágakkal együttműködve dolgozunk a szükséges infrastruktúra kifejlesztésén, hogy az alacsony károsanyag-kibocsátású autózás valósággá váljon.

TUDJON MEG TÖBBET A NISSAN VILLANYAUTÓIRÓL

A VILLANYAUTÓK HIBRID GÉPJÁRMŰVEK?

A villanyautókat gyakran összetévesztik a belső égésű motor és villanymotor kombinációjával hajtott hibrid járművekkel.

A hibrid járművekkel ellentétben a villanyautókat, mint amilyen a Nissan LEAF is, kizárólag villanymotor hajtja, így nem használnak üzemanyagot és nem bocsátanak ki kipufogógázokat.

MI A KÜLÖNBSÉG EGY ELEKTROMOS ÉS EGY HAGYOMÁNYOS JÁRMŰ KÖZÖTT?

Az elektromos és a hagyományos autók nagyon hasonlóak. A meghajtás nyilvánvaló különbözőségétől eltekintve az elektromos autók esetében a fő eltérést a töltés módja és a karbantartási követelmények jelentik.

A benzinkúton történő tankolással szemben az elektromos autók töltése elsősorban otthon és éjszaka történik. Az elektromos autók belső égésű motorral hajtott társaiknál kevesebb mozgó alkatrésszel rendelkeznek, így szervizigényük is kisebb.

TUDJON MEG TÖBBET A NISSAN LEAF TÖLTÉSÉRŐL


VEZETÉS ÉS HATÓTÁVOLSÁG

GYIK

MILYEN VEZETNI EGY ELEKTROMOS AUTÓT?

Elektromos autót vezetni olyan, mintha egy automata váltós autót vezetnénk, ami rendkívül jól gyorsul. A LEAF annyira kivételesen csendes beltérrel rendelkezik, hogy gyakran a Rolls-Royce-okhoz hasonlítják*.
(*AutoCar, 2012. január 1.)

Ha Ön is szeretne meggyőződni minderről, tegye próbára!

JELENTKEZZEN NISSAN LEAF TESZTVEZETÉSRE

HOGYAN TUDOM KIPRÓBÁLNI A NISSAN LEAF-ET?

Pofonegyszerű. Csak kattintson az alábbi linkre, és jelentkezzen Nissan LEAF-tesztvezetésre egy Önnek megfelelő időpontban.

JELENTKEZZEN NISSAN LEAF TESZTVEZETÉSRE

BIZONYOS ESZKÖZÖK, PÉLDÁUL A FŰTÉS HASZNÁLATA CSÖKKENTI-E A JÁRMŰ HATÓTÁVOLSÁGÁT?

A fűtés vagy a klímaberendezés működtetése befolyásolja a hatótávolságot. Egy intelligens megoldással azonban a Nissan LEAF még a töltés alatt, az utazás megkezdése előtt felfűthető, illetve lehűthető. Ha otthoni töltőberendezéshez, vagy nyilvános töltőpontra van csatlakoztatva, a Nissan LEAF az előfűtéshez vagy -hűtéshez szükséges áramot innen veszi fel és nem a lítiumion akkumulátort meríti, így mindez nem befolyásolja a hatótávolságot.

MILYEN MESSZE MEHETEK?

HOL TALÁLHATÓK NYILVÁNOS TÖLTŐÁLLOMÁSOK A LAKÓHELYEM KÖZELÉBEN?

Az otthona környékén található nyilvánosan működő töltőpontok megtekintéséhez kattintson ide, és a térképen megjelenik a lakóhelyéhez legközelebbi állomás.

KÖZELI TÖLTŐÁLLOMÁSOK KERESÉSE

A NISSAN LEAF ELSŐ-, HÁTSÓ-, VAGY ÖSSZKERÉK-HAJTÁSÚ?

A Nissan LEAF elsőkerék-hajtású. Egyszerű és nagyszerű!

JELENTKEZZEN NISSAN LEAF TESZTVEZETÉSRE

HA A MOTOR NEM FORRÓSODIK FEL, MI BIZTOSÍTJA AZ UTASTÉR FŰTÉSÉT?

A Nissan LEAF egy zárt rendszerű fűtőberendezést használ az utastér fűtéséhez.

FEDEZZE FEL A NISSAN LEAF-ET


TÖLTÉS ÉS AKKUMULÁTOR

GYIK

HOGYAN TÖLTHETI FEL NISSAN LEAF-JÉT?

Az új Nissan LEAF-et feltöltheti otthon, vagy a nyilvános töltőállomásokon. Egyszerűen be kell dugni a töltőaljzatba az autó tartozékaként biztosított, vagy az otthoni töltőberendezés részét képező kábelt.

Az otthoni töltéshez a Nissan által jóváhagyott töltőberendezés (HCU) használata ajánlott. Egyre több nyilvános töltőállomás is található országszerte, de a Nissan elektromos autót forgalmazó márkakereskedésiben is ingyen töltheti autóját.

TUDJON MEG TÖBBET A NISSAN LEAF TÖLTÉSÉRŐL

MI TÖRTÉNIK, HA VEZETÉS KÖZBEN MERÜL LE AZ AKKUMULÁTOR?

Ne aggódjon! A garanciának köszönhetően a Nissan közúti segélyszolgálata segíteni fog Önnek.

Mindazonáltal a Nissan LEAF fejlett NissanConnect EV telematikai rendszere folyamatosan tájékoztatást ad a jármű akkumulátorának aktuális töltöttségi szintjéről, valamint arról, hogy hol találhatók a legközelebbi gyorstöltők, hogy Ön soha ne akadjon el járművével az úton.

TUDJON MEG TÖBBET A NISSAN GARANCIÁJÁRÓL ÉS SZOLGÁLTATÁSAIRÓL

A NISSAN LEAF HASZNÁL-E REGENERATÍV FÉKRENDSZERT AZ AKKUMULÁTOR ÚJRATÖLTÉSÉHEZ?

Igen. Minden alkalommal, amikor leveszi a gázról a lábát vagy fékez, a villanymotor generátorként viselkedik, és a motor visszanyeri az elveszített energia egy részét, majd ezzel táplálja az akkumulátort.


KÖLTSÉGEK ÉS KÉNYELEM

GYIK

A NISSAN LEAF-BEN VAN-E SEBESSÉGTARTÓ AUTOMATIKA?

A sebességtartó automatika az Acenta és Tekna modelleknél az alapfelszereltség része.

TOVÁBB AZ ÁRAKHOZ ÉS FELSZERELTSÉGEKHEZ

MEKKORA EGY ELEKTROMOS AUTÓ FENNTARTÁSI KÖLTSÉGE?

Egy elektromos autó üzemanyag-költsége 600Ft/100 km. Egy hasonló teljesítményű benzin- vagy dízelüzemű autó esetében ennél akár négyszer-ötször nagyobb üzemanyag-költséggel számolhat. Nem beszélve az elektromos autók mentesülnek a regisztrációs adó alól és ingyenesen parkolhatnak számos városban, mint például Budapest.