NISSAN LEAF

Hatótávolság és töltési módok

a piacvezető 100% elektromos autó

AZ ÖN VEZETÉSI STÍLUSÁRA TERVEZVE

EGY TÖLTÉSSEL EGÉSZ NAP

A Nissan LEAF a mindennapi életben történő használatra lett tervezve. Autópályán, klímaberendezés használata mellett a 24 kWh-s modellel 100–160 km közötti, a 30 kWh-s modellel 125–200 km közötti távolságot tehet meg.* Ez a legtöbb esetben bőven elég a napi használathoz. A Nissan LEAF emellett mindent biztosít Önnek ahhoz, hogy a töltésekből a legtöbbet hozza ki. Ezek közé tartoznak az energiatakarékos vezetési módok, illetve a kombinált műszeregység, amelyről leolvasható többek között az elhasznált/visszanyert energiamennyiség, az akkumulátor töltöttségi szintje, valamint a töltési idő.
*Becsült hatótávolság, mérsékelt használat mellett. A tényleges hatótávolság a vezetési stílustól, az útviszonyoktól, külső hőmérséklettől és a klímaberendezés használatától függően változhat.

MILYEN MESSZE MEHETEK?

A Nissan LEAF egy sor hatótávolság-növelő funkciót kínál, hogy Ön még tovább maradhasson az úton. Minden egyes töltés akár 250 kilométer megtételére elegendő. Jóllehet, az új 30 kWh-s Nissan LEAF innovatív technológiájának köszönhetően maximalizálja a hatótávolságot, ezt azonban befolyásolja az Ön vezetési stílusa, valamint a vezetés körülményei. Mekkora lehet tehát a hatótávolság? Nézzük meg!
4 PÉLDA

1. KÉNYELMES VEZETÉS

2. ELŐVÁROSI KÖZLEKEDÉS EGY KELLEMES NAPON

3. ARASZOLÁS VÁROSI DUGÓBAN, TÉLEN

4. VÁROSON KÍVÜL NAGY MELEGBEN

A fenti példák tájékoztató jellegűek, a tényleges teljesítményre nézve semmilyen garanciát nem jelentenek. A 30 kWh-s Nissan az új európai menetciklus (NEDC) alapján kalkulált maximális hatótávolsága egy teljes töltéssel 250 km. A tényleges hatótávolság a vezetési stílus, útviszonyok, klímaberendezés használata és más, általunk nem befolyásolható tényező függvényében változhat. Vezetés közben a Nissan LEAF CO2-kibocsátása: 0 g.

HOZZA KI A LEGTÖBBET MINDEN EGYES TÖLTÉSBŐL

NINCS LEÁLLÁS

Számos módja van annak, hogy az egyes feltöltésekből a lehető legnagyobb hatótávolságot lehessen elérni. Az egyik módszer, hogy közepes szintre állítjuk be az utastér hőmérsékletét. További megoldás, hogy a töltés alatt kapcsoljuk be a fűtést vagy a légkondicionálót, így előre felmelegített vagy lehűtöt utastérbe ülhetünk be. Ezt okostelefonnal vagy számítógéppel, vagy egyszerűen egy időzítővel lehet beállítani. Elindulást követően az alacsonyabb állandó sebességet tartva maximálisra növelhető a hatótávolság, de ugyanez érhető el ECO vagy B üzemmódban is. Végezetül, minden egyes alkalommal, amikor fékez vagy leveszi a lábát a gázról, a regeneratív fékrendszer az egyébként elvesző energia nagy részét visszatáplálja az akkumulátorba.

ENERGIATERMELÉS VEZETÉS KÖZBEN

A Nissan LEAF regeneratív fékrendszere a fékezés közben elvesztett energia egy részét alakítja át az akkumulátorban tárolható árammá. Magyarán a fékenergia egy része minden egyes fékezésnél visszatöltődik.

ECO ÜZEMMÓD: NÖVELJE HATÓTÁVOLSÁGÁT

Az akkumulátor töltésének leghatékonyabb kihasználása érdekében váltson takarékos (ECO) üzemmódba. Ilyenkor az autó visszavesz a motor és a klímaberendezés teljesítményéből, továbbá hangsúlyosabb lesz a regeneratív fékrendszer, amelyek együtt akár 10 százalékkal is növelhetik a hatótávolságot.

B ÜZEMMÓD: MÉG TÖBB ENERGIA

To increase battery range further, simply activate B Mode. This gives more aggressive regenerative braking.

SZEM ELŐTT AZ AKTUÁLIS HATÓTÁVOLSÁG

Mennyit mehet még a lemerülésig? Egy pillantás a műszeregységre, és máris megvan a válasz. A kijelzőn megjelenített – és az Ön energiafogyasztása, illetve vezetési stílusa alapján rendszeresen frissített – sávok jelzik, mekkora a még elérhető hatótávolság.

A PILLANATNYI TELJESÍTMÉNY NEM TITOK

Ezzel az egyszerű teljesítménymérővel könnyű szemmel tartani a fogyasztást. A balról jobbra felvillanó buborék-ikonok mutatják, mekkora teljesítményt ad le éppen a motor – vagy éppenséggel mennyit termel vissza, köszönhetően a Nissan LEAF regeneratív fékrendszerének.


NISSANCONNECT EV RENDSZER

FOLYAMATOS KAPCSOLAT A NISSAN LEAF-FEL

KAPCSOLAT BÁRHOL, BÁRMIKOR

Az Acenta és Tekna felszereltséggel elérhető innovatív NissanConnect EV rendszer kapcsolatot biztosít autója és okostelefonja, táblagépe vagy számítógépe között, amelynek segítségével távolból is kommunikálhat Nissan LEAF-jével.

OKOSTELEFONRÓL

A NissanConnect EV alkalmazással töltést időzíthet be vagy kezdhet meg, megtekintheti az aktuális töltöttségi szintet és a hátralevő hatótávolságot, illetve töltés közben előre bekapcsolhatja a fűtést vagy hűtést, amellyel az úton energiát takaríthat meg.

TÁBLAGÉPRŐL VAGY SZÁMÍTÓGÉPRŐL

További funkciók, hogy az elektromos autózás egyszerű és élvezetes legyen. Azon kívül, amit az okostelefonjáról is megtehet, számítógépéről megtekintheti a vezetési előzményeket, megtervezheti a legmegfelelőbb útvonalakat, valamint nyomon követheti, hogy mennyire vezet takarékosan más Nissan LEAF-tulajdonosokhoz képest.

Az itt látható képek tájékoztató jellegűek. Egyes esetekben a fényképeken nem a Magyarországon kínált járművek láthatók, és a képek nem egy konkrét modellt, felszereltségi szintet vagy elérhető változatot ábrázolnak. Előfordulhat, hogy a képeken látható jellemzők nem érhetők el.


A TÖLTÉS HÁROM MÓDJA

TÖBBFÉLEKÉPPEN TÖLTHETI AUTÓJÁT

A Nissan LEAF töltése gyerekjáték. Otthon egyszerűen csatlakoztassa egy hálózati aljzathoz, akár egy háztartási gépet. Emellett villámtöltő hálózatunkon belül egyre több olyan töltőállomást talál, ahol mindössze 30 perc alatt töltheti fel Nissan LEAF-jének akkumulátorát 0-ról 80%-ra.

VILLÁMTÖLTÉS – AKÁR 80%-OS TÖLTÉS 30 PERC ALATT

Villámtöltő állomásokon nagyjából 30 perc alatt 80%-ra töltheti fel az akkumulátort. Ideális megoldás, ha éppen úton van, és rá akar tölteni egy keveset.

GYORSTÖLTÉS OTTHON, MINDÖSSZE 4 ÓRA ALATT

Hagyja éjjel tölteni Nissan LEAF-jét: otthoni töltőberendezéssel az akkumulátor nagyjából 8 óra alatt tölthető fel. A választható 6,6 kW-os töltővel ez az idő mindössze 4 órára – az új, nagy teljesítményű 30 kWh-s akkumulátor esetében pedig 5 és fél órára csökkenthető.

DUGJA BE A KONNEKTORBA – FELTÖLTÉS 12 ÓRA ALATT

A Nissan Leaf töltésének legegyszerűbb módja, ha a 10 amperes kábellel hagyományos elektromos hálózatra csatlakoztatjuk. Gyakorlatilag tehát bárhol tölthető, ahol rendelkezésre áll hagyományos konnektor.


TÖLTÉS OTTHON

BENZINKÚT HELYETT

A Nissan LEAF mellett a töltés új értelmet nyer. Csupán dugja autóját a töltőre, és a 24 kWh-s modellel 100–160 kilométert, a 30 kWh-s modellel 125–200 kilométert vezethet*.

OTTHONI TÖLTŐBERENDEZÉS

Ha rendelkezik otthoni töltőberendezéssel, a választható 6,6 kW-os töltővel Nissan LEAF-jét saját garázsában is feltöltheti. Csupán csatlakoztassa rá, és a 24 kWh-os modell akkumulátora nagyjából 4 óra alatt , a 30 kWh-os modellé pedig 5 és fél óra alatt teljesen feltöltődik.

BÁRHOL CSATLAKOZTATHATÓ

A Nissan LEAF-hez hagyományos töltőkábelt is biztosítunk – jól jöhet, ha Önnek nincs otthoni töltőberendezése, vagy éppen úton van és nincs a közelben gyorstöltő állomás. Ugyan a többi módszernél lassabb, de ezzel bárhol töltheti autóját, ahol hagyományos konnektort talál. A Nissan LEAF alapfelszeltségéhez egy további kábel is tartozik, amelyet a nyilvános gyorstöltő állomásokon használhat.

TÖLTÉS AZ ÖN IDŐZÍTÉSE SZERINT

A NissanConnect EV alkalmazással az otthoni töltőberendezést távolról is vezérelheti okostelefonjáról, táblagépéről vagy számítógépéről. Ezzel tehát Ön szabhatja meg, hogy mikor induljon, illetve álljon le a töltés, kihasználva az áramszolgáltatók csúcsidőszakon kívüli, alacsonyabb tarifáit.

*Becsült hatótávolság, mérsékelt használat mellett. A tényleges hatótávolság a vezetési stílustól, az útviszonyoktól, külső hőmérséklettől és a klímaberendezés használatától függően változhat.

OTTHONI TÖLTŐBERENDEZÉS BESZERELÉSE

VARÁZSOLJON TÖLTŐÁLLOMÁST GARÁZSÁBÓL

LEGYEN ÖNNEK IS OTTHONI TÖLTŐBERENDEZÉSE

Ha Otthonába otthoni töltőberendezést szeretne beszereltetni, forduljon a Nissan helyi szolgáltató partneréhez, az EQOS Energie-hez: Ajánlott kiskereskedelmi árak: 270 000 Ft-tól + körülbelül 12 000 Ft szállítási költség. A választott töltő tetszőleges lehet, de az esetek többségében az ajánlott modell az ABL eMH1 Basic (6.9kW) egy 5 méteres type1 kábellel.
*Csak a töltőt tartalmazza
Az itt látható képek tájékoztató jellegűek. Egyes esetekben a fényképeken nem a Magyarországon kínált járművek, tartozékok láthatók, és a képek nem egy konkrét modellt, felszereltségi szintet vagy elérhető változatot ábrázolnak. Előfordulhat, hogy a képeken látható jellemzők nem érhetők el.

TÖLTÉS ÚTKÖZBEN

GYORS FELTÖLTŐDÉS AUTÓJÁNAK

Mivel a nyilvános töltőállomások nagyfeszültségű egyenárammal működnek, ezeken a pontokon a Nissan LEAF nagyon gyorsan – és gyakran ingyen – feltölthető. Ráadásul, mivel a töltőpontok száma napról napra nő, nem is gondolná, hogy milyen messzire juthat egyetlen nap alatt.

VILLÁMTÖLTŐ-CSATLAKOZÓ

A standard csatlakozó mellett balra elhelyezett villámtöltő-csatlakozónak köszönhetően Ön a nyilvános villámtöltő állomásokra is rákötheti autóját, ahol mindössze 30 perc alatt töltheti fel az akkumulátort 80%-ra.


TÖLTŐÁLLOMÁS

HOL A KÖVETKEZŐ ÁLLOMÁS?

A töltőállomás-hálózat gyorsan bővül, hogy ki lehessen szolgálni az utakon közlekedő egyre több elektromos autót.

Az alábbi térképen megtalálhatja az Önhöz legközelebbi töltőpontokat. Ha hosszabb útra indulna, előre megtervezheti útvonalát, így sosem fog töltés nélkül maradni.

TÖLTŐÁLLOMÁSOK