NISSAN LEAF

Formaterv

a piacvezető 100% elektromos autó

NÉZZEN KÖRÜL A FORMATERVET BEMUTATÓ GALÉRIÁBAN

NISSAN LEAF

Az itt látható képek tájékoztató jellegűek. Egyes esetekben a fényképeken nem a Magyarországon kínált járművek láthatók, és a képek nem egy konkrét modellt, felszereltségi szintet vagy elérhető változatot ábrázolnak. Előfordulhat, hogy a képeken látható jellemzők nem érhetők el.


ÁRAMVONALAS KÜLSŐ

SZÉLLEL SZEMBEN

Mindössze 0,28-as légellenállási együtthatójával a Nissan LEAF áramvonalas formaterve alacsonyabb légellenállást és megnövelt hatékonyságot eredményez. Az alacsony gördülési ellenállású gumiabroncsok szintén hozzájárulnak az energiaveszteség csökkentéséhez.

UTAT MUTATNI – HATÉKONYAN

A Tekna változat alapfelszereltségéhez tartozó LED-es tompított fényszórók fogyasztása fele a hagyományos fényszórókénak, így az akkumulátor is tovább bírja az úton. Ráadásul a Nissan LEAF fényszórói a lehető legjobb aerodinamikai kialakítással rendelkeznek.

NAPELEMES RÁDIÓ

Napelemes rádió, Önnek hogy hangzik? Az Acenta és Tekna modellnél az alapfelszereltség rlsze a napelemes hátsó légterelő, amely a napfény energiáját felhasználva működteti a klímaberendezést, a 12 voltos csatlakozót, valamint az audiorendszert.

KÖNNYŰFÉM KERÉKTÁRCSÁK

Az opcionális – a Tekna változat alapfelszereltségéhez tartozó – 17 colos könnyűfém keréktárcsák nem csupán tetszetősek, hanem használatukkal a rugózatlan tömeg is csökken, hozzájárulva a Nissan LEAF hatékonyságának növeléséhez.

ZAJ- ÉS REZGÉSMENTES MŰKÖDÉS

A 100%-ban elektromos Nissan LEAF tökéletes csendben, mindenféle zavaró motorrezgés nélkül suhan az úton. Bármerre is járjon, mindenhol a csend hangja kíséri.

KÖNNYEN NYITHATÓ, MEGVILÁGÍTOTT TÖLTŐCSATLAKOZÓ

Egyetlen gombnyomás az intelligens kulcson – amely minden Nissan LEAF modellnél az alapfelszereltség része –, és a töltőcsatlakozó fedele máris felnyílik. A belső világításnak köszönhetően a töltőkábel csatlakoztatása végtelenül egyszerű.

TÖLTÖTTSÉGISZINT-JELZŐK

Az akkumulátor töltöttségi szintjét visszajelző kék LED-ek akkor világítanak, ha a Nissan LEAF éppen töltődik.


KIVÉTELES TECHNOLÓGIA

CSÚCSTECHNOLÓGIA ÚJRAÉRTELMEZVE

A Nissan LEAF gombnyomásra indul, amelyhez három rövid kísérődallam is beállítható. Nézzen körbe az utastérben – a felszereltségi szint függvényében egy sor csúcstechnológiás funkció, többek között navigációs rendszer, tolatókamera és Bluetooth-csatlakozás áll az Ön rendelkezésére.


MINDEN FONTOS ADAT EGY HELYEN*

Akarja tudni, hogy vezetés közben mennyi energiát fogyaszt, illetve, hogy mennyi maradt még az akkumulátorban? A Nissan LEAF műszerffalán többek között ezt az információt is leolvashatja, így a legtöbbet hozhatja ki minden töltésből.

NAGYOBB HATÓTÁVOLSÁG A STOP GOMBBAL

Parkolás – tolatás – vezetés fokozat. Akárcsak egy hagyományos automata váltónál. De Ön miért érné be a hagyományossal? Kapcsoljon B üzemmódba – elérhető Acenta és Tekna felszereltségeken – a regeneratív fékrendszer hatásfokának növelésére. Ezzel minden fékezésnél a fékenergia visszatöltődik az akkumulátorba.


TÁGAS BELTÉR

ÖTSZEMÉLYES INNOVÁCIÓ

Az ötüléses Nissan LEAF minden porcikája a hatékonyságról szól, ezért is lehetséges, hogy négy utas kényelmesen elférhet egy kompakt családi autóban. Mindent megtalál benne, amelyet egy prémiumkategóriás autótól elvárna az ember, köztük a dönthető hátsó üléseket, a kellő mennyiségű tárolóhelyet, az USB-csatlakozót, a klímaberendezést – és mindehhez elektromos hajtás párosul.

RÉSZBEN ÚJRAHASZNOSÍTOTT ÜLÉSKÁRPIT

A modern vonalvezetésű – és a Tekna változatban fűthető – ülések nem csupán stílusosak, de kényelmesek is. Ráadásul, akárcsak a Nissan LEAF többi eleme, a környezetet is kímélik. Tekna felszereltségi szinten a teljes bőrkárpit mellett választhatja a részben újrahasznosított PET-palackokból készült szöveteinket is.

NE HAGYJA OTTHON A BICIKLIT SEM!

Ha egyedül indul útnak, a 60:40 arányban, teljesen síkba dönthető ülések leengedésével a csomagtartó 720 literesre bővíthető – ekkora helyen pedig akár egy hegyikerékpár is kényelmesen elfér. A kisebb értéktárgyakat pedig egy praktikus, padlóba rejtett tárolórekeszbe helyezheti.

A BELTÉR MAXIMÁLIS KIHASZNÁLÁSA

A hibridektől eltérően, amelyeknél az akkumulátor a csomagtartó és a hátsó ülések között található, a Nissan LEAF akkumulátora a padlóba van építve. Így több hely marad a csomagtartóban.

TÁGAS TÉR

A Nissan LEAF 370 literes csomagtartójába akár a családi bőröndök vagy két golfzsák is befér, és ehhez ráadásul a 60:40 arányban dönthető hátsó ülések is a helyükön maradhatnak.